Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Två toppnamn till Nordnets styrelse

Nyheter
Publicerad: 2022-09-16 07:37

Henrik Rättzén och Fredrik Bergström väljs till nya styrelseledamöter i Nordnet vid en extra bolagsstämma den 12 oktober 2022. Samtidigt har Christian Frick valt att utträda ur styrelsen.

Valberedningen i Nordnet föreslår att Henrik Rättzén och Fredrik Bergström väljs till nya styrelseledamöter vid extra bolagsstämma den 12 oktober 2022. Samtidigt har Christian Frick valt att utträda ur styrelsen.

Henrik Rättzén har idag ett antal styrelseposter, och sitter för närvarande bland annat i styrelserna för Hedvig Insurance och Fjärde AP-fonden. Han har tidigare varit CFO på Codan/Trygg Hansa, Postnord, Carnegie och SJ samt partner på KPMG.

Stärker styrelsen

Fredrik Bergström kommer närmast från rollen som vd för Länsförsäkringar och har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat If och SBAB.

– Henrik Rättzén och Fredrik Bergström kompletterar och stärker Nordnets styrelse på ett mycket bra sätt. Henrik har bred erfarenhet från styrning av stora företag inom olika branscher, och dessutom värdefull erfarenhet från styrelsearbete. Fredrik har en lång och gedigen karriär inom finanssektorn bakom sig med en spetskompetens inom försäkring, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande i Nordnet.

Representant från Nordic Capital lämnar

Christian Frick har begärt att få lämna sitt uppdrag som styrelseledamot i Nordnet. Christian är partner på Nordic Capital och har varit styrelseledamot i Nordnet sedan 2017.

Christian Frick har suttit i Nordnets styrelse sedan Nordic Capital och Öhmangruppen gemensamt köpte ut Nordnet från börsen i början av 2017. Han har alltså suttit med både under åren i privat ägo och under de snart två år som har gått sedan Nordnet börsnoterades.

– Nu när Nordic Capital inte längre har något ägande i Nordnet är det naturligt att han lämnar. Jag vill rikta mitt största tack till Nordic Capital och Christian för ett fantastiskt partnerskap – tillsammans har vi tagit Nordnet till nästa nivå vad gäller innovation, kundupplevelse och organisation, säger Tom Dinkelspiel, styrelseordförande i Nordnet.


Dela sidan:
Skriv ut: