Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Två personer kopplade till ekobrott i BRF frikänns

Nyheter
Publicerad: 2019-08-13 10:08
Foto: Johan Nilsson /TT

Två personer kopplade till den omfattande ekonomiska brottslighet som begåtts genom en bostadsrättsförening i Malmö frikänns från grovt häleri alternativt grovt penningtvättsbrott respektive medhjälp därtill.
Tingsrätten anser inte att de så kallade förbrotten bevisats och menar att betydande osäkerhetsmoment föreligger.

Malmö tingsrätt frikänner i en deldom två personer kopplade till brottslighet som ska ha skett genom en bostadsrättsförening i Malmö. I två tidigare avgöranden har flera personer dömts för bland annat mutbrott och skattebrott. Nu är det även fråga om grovt häleri alternativt grovt penningtvättsbrott gällande en av de tilltalade samt medhjälp till brottsligheten avseende en annan tilltalad.

Går inte att utreda

Tingsrätten anser inte att det – utan att ha hört personerna som är misstänka för de så kallade förbrotten trolöshet mot huvudman och grovt bedrägeri – går att utreda om förbrotten begåtts. I och med det går det heller inte att döma de tilltalade för den brottslighet de nu står åtalade för.

Osäkerhetsmoment

Tingsrätten anser inte heller att det är bevisat att den huvudåtalade gjort sig skyldig till näringspenningtvättsbrott bland annat eftersom det enligt domstolen framkommit osäkerhetsmoment och utrymme för alternativa förklaringar gällande betalningsöverföringar samt i fråga om vem som varit ansvarig för ett av de bolag som varit inblandade. (Blendow Lexnova)


Mitt DJ Premium
Få tillgång till bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för aktuella artiklar och reportage.

Dela sidan:
Skriv ut:

Malin Roubert
red@dagensjuridik.se