Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Två nya ledamöter i Tele2s styrelse – två avböjer omval

Nyheter
Publicerad: 2021-01-05 07:38
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Två nya styrelseledamöter i Tele2 efter att två av de tidigare avböjer omval.

Inför Tele2s årsstämma 2021 föreslår valberedningen val av Stina Bergfors och Sam Kini som nya styrelseledamöter, samt omval av samtliga nuvarande styrelsemedlemmar, förutom Anders Björkman och Cynthia Gordon som har tackat nej till omval.

Godkännande

Vidare föreslår valberedningen omval av Carla Smits-Nusteling som styrelseordförande och rekommenderar styrelsen att åter utse Andrew Barron som vice styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Om förslaget godkänns av årsstämman kommer Tele2s styrelse bestå av Carla Smits-Nusteling som styrelseordförande, Andrew Barron som vice styrelseordförande, Stina Bergfors, Georgi Ganev, Sam Kini, Eva Lindqvist och Lars-Åke Norling.

Stina Bergfors var medgrundare och tidigare vd för det digitala mediebolaget United Screens som 2018 såldes till RTL Group.

Hon var tidigare sverigechef på Google och Youtube, efter flera andra ledande roller i det svenska medielandskapet, inklusive hennes första jobb på tidigare Kinnevik-ägda TV3.

Fler styrelser

Stina Bergfors sitter även i styrelserna för H&M samt logistik- och techbolaget Budbee. Hon har tidigare suttit sex år i styrelsen för Ingka Group (IKEA Retail, Ingka Centres och Ingka Investment). Hon är engagerad i Prins Daniels Fellowship vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Sam Kini är globalt ansvarig för applikationer och plattformar på Unilever. Hon var nyligen IT-chef på easyJet Group, en multinationell lågprisflygkoncern. Innan dess spenderade Sam 20 år i olika ledande och IT-fokuserade roller på belgiska bredbandsoperatören Telenet Group, brittiska telekombolaget Virgin Media samt multinationella telekombolaget Liberty Global.

– Det är glädjande att valberedningen kan föreslå val av Stina Bergfors och Sam Kini till Tele2s styrelse. Stina har med sig viktig erfarenhet av digital innehållsdistribution från sin bakgrund på United Screens och Google, och Sam kommer ge styrelsen avgörande insikt i strategisk IT-transformation i komplexa miljöer som telekomsektorn, säger Anna Stenberg, ordförande i valberedningen. 

Valberedningen

– På valberedningens vägnar vill jag också tacka Cynthia Gordon och Anders Björkman för deras bidrag under respektive mandatperiod i Tele2s styrelse. 

Tele2s valberedning består av Anna Stenberg, styrelseordförande, utsedd av Kinnevik AB, John Hernander utsedd av Nordea Funds, och Jan Dworsky utsedd av Swedbank Robur Funds.


Dela sidan:
Skriv ut: