Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Triton höjer budet på Hiq – styrelsen rekommenderar budet

Nyheter
Publicerad: 2020-09-15 08:36
HiQ:s vd Lars Stugemo. Foto Veronica Kindblad / SvD / SCANPIX

Triton höjer, via bolaget Trisall, budet på aktierna i Hiq till 72 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på bolaget om drygt 4 miljarder kronor. Hiq:s styrelse har beslutat att enhälligt rekommendera aktieägarna att acceptera budet.

Triton Fund V, genom det nybildade bolaget Trisall, lämnade den 26 augusti 2020 ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i HiQ att överlåta samtliga sina aktier i HiQ till Trisall mot ett kontant vederlag om 70 kronor per aktie. Acceptperioden inleddes den 10 september 2020 och avslutas den 1 oktober 2020.

Idag, den 15 september 2020, offentliggjorde Trisall att de höjer vederlaget i erbjudandet till 72 kronor kontant för varje aktie.

Styrelsens rådgivare

Styrelsen i HiQ har anlitat Danske Bank som finansiell rådgivare och Setterwalls Advokatbyrå som juridisk rådgivare i samband med erbjudandet.

Som ett led i styrelsens utvärdering av erbjudandet har styrelsen även anlitat Öhrlings PricewaterhouseCoopers, PwC, för avgivande av ett värderingsutlåtande avseende erbjudandet, en så kallad fairness opinion.

Av PwC:s värderingsutlåtande framgår att PwC anser att ”erbjudandet är att betrakta som skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna i HiQ baserat på de antaganden och överväganden som anges i utlåtandet”.

Budet, premie och rådgivare

Budet om 72 kronor per aktie, motsvarande 4 021 miljoner kronor, innebär en premie om cirka 29 procent i förhållande till stängningskursen om 55,90 kronor den 25 augusti 2020 och cirka 30 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen på Nasdaq Stockholm om 55,20 kronor den 25 augusti 2020.

Carnegie Investment Bank är rådgivare till Trisall i samband med erbjudandet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.