Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Toppchef på första AP-fonden blir vd för Swedsec

Nyheter
Publicerad: 2020-10-16 08:22
Teresa Isele har utsetts till ny VD för SwedSec Licensiering AB och tillträder i början av 2021

Teresa Isele blir ny vd för Swedsec. Hon har bakgrund från bland annat första AP-fonden, EQT och Advokatfirman Vinge.

Teresa Isele har utsetts till ny vd för SwedSec. I dag är Teresa Isele chef för Verksamhetsstöd & Utveckling på Första AP-fonden där hon sedan 2015 har haft flera viktiga roller inklusive som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance. Hon tillträder sin nya tjänst som VD för SwedSec Licensiering AB i början av 2021.

Teresa Isele har även varit jurist på EQT och Advokatfirman Vinge i Stockholm.

Efterträder Katarina Lidén

Teresa Isele efterträder SwedSecs nuvarande VD Katarina Lidén som i november lämnar SwedSec för att tillträda som ny VD för Föreningen God Sed på Värdepappersmarknaden.

– Jag är stolt och glad över att få uppdraget att leda SwedSecs verksamhet. SwedSec har en mycket viktig roll att fylla på den svenska finansmarknaden och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med alla erfarna och kompetenta medarbetare på SwedSec och i dess nämnder, kommittéer och utskott. Tillsammans med de företag som är anslutna till SwedSec har vi en viktig uppgift i att ytterligare stärka förtroendet för den svenska finansmarknaden, säger Teresa Isele, nyutsedd VD för SwedSec.

Urban Funered är vd till Isele tillträder

Urban Funered, Vice Ordförande i SwedSecs styrelse och tillika VD för SwedSecs moderbolag Svensk Värdepappersmarknad Service AB, kommer att interimistiskt inträda som VD för SwedSec med början den 13 november 2020 och till dess att Teresa tillträder som VD i början av 2021.

– Vi är mycket glada över att Teresa Isele har valt att ta på sig rollen som vd för SwedSec från början av nästa år. Teresa har under sin karriär haft viktiga roller som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance på Första AP-fonden, som bolagsjurist på EQT och jurist på Advokatfirman Vinge. Teresa har ett mycket stort intresse för den viktiga roll som SwedSec spelar inom svensk självreglering. Detta tillsammans med Teresas goda personliga egenskaper och erfarenheter samt akademiska bakgrund, med juridiska examina och diplom från Sverige, Tyskland och Storbritannien, har övertygat oss om att Teresa kommer att bli en utmärkt ny VD för SwedSec, kommenterar Mats Torstendahl, Ordförande för SwedSec.


Dela sidan:
Skriv ut: