Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Tink förvärvar svenska fintech-bolaget Instantor

Nyheter
Publicerad: 2020-07-16 14:17
Tink förvärvar Instantor Foto: Tink

Fintech-bolaget Tink har köpt upp den svenska fintech-startupen Instantor som nu blir en del av Tink.

Instantor som är Stockholmsbaserad grundades 2010 har en affärsmodell som går ut på att göra finansiella beslut enklare. Det handlar bland annat om finansiell kunddata och lösningar som används som underlag vid kreditbedömningar av kunder. Detta framgår av ett pressmeddelande. 

Verksamheterna slås samman

I och med förvärvet blir Instantor en del av Tink där Instantors produkter och tjänster vill tillgängliga för Tinks kunder.

”Det kommer att ge ännu mer mervärdestjänster utöver Open Banking data med dessa två produktportföljerna tillsammans, på fler marknader än tidigare”, framgår det av pressmeddelandet.

Finns på 13 marknader

Instantor finns redan på 13 europeiska marknader och bistår mer än 5 miljoner kreditbeslut varje år. Bolaget hade en inkomster om 4 miljoner euro 2019. Samma år rankade Financial Times Instantor som det näst mest snabbväxande fintech-bolaget i Sverige.

”Vad Instantor har uppnått är imponerande och bevisar sig ordentligt som en ledande europeisk leverantör av kreditbeslutsteknik. Vi ser en stor möjlighet att fortsätta investera i dess produkter och tjänster, samtidigt som vi kombinerar dem med våra egna. Med Tinks Open Banking-plattform och Instantors kunskap kommer vi att kunna påskynda innovation och tillsammans ser vi fram emot att skapa ett ännu starkare öppet bankerbjudande i hela Europa”, framgår det av pressmeddelandet.

Inget transaktionsbelopp uppges i pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.