Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Tidigare Goldman Sachs-partner blir ny ledamot i EQT:s styrelse

Nyheter
Publicerad: 2022-04-29 08:50
Brooks Entwistle föreslås som ny ledamot i EQT AB.

Brooks Entwistle föreslås som ny styrelseledamot i EQT när Edith Cooper har avböjt omval efter fyra år i styrelsen.

Riskkapitalbolaget EQT meddelar i dag att valberedningen föreslår Brooks Entwistle som ny styrelseledamot i EQT AB. Enligt EQT tillför han ”bred erfarenhet av de globala kapitalmarknaderna och techindustrin”. Samtidigt lämnar  Edith Cooper styrelsen efter fyra år på posten som ledamot.

Brooks Entwistle är i dag Senior Vice President of Global Customer Success på blockkedjebolaget Ripple och har över 30 års erfarenhet från ledande positioner inom både techindustrin och finansmarknader över hela Asien-Stillahavsområdet.

22 år på Goldman Sachs

Före Ripple var Brooks Entwistle Chief Business Officer International på Uber, där han ansvarade för affärsutveckling och bolagets relationer i Asien-Stillahavsområdet, Emea-regionen och Latinamerika.

Tidigare erfarenheter innefattar 22 år i olika roller på Goldman Sachs, däribland Partner och vd för Goldman Sachs India, ordförande för Goldman Sachs South East Asia och vd för Goldman Sachs Singapore.

– Brooks Entwistles samlade erfarenhet och expertis inom den internationella techscenen och de globala kapitalmarknaderna kommer att bidra med värdefulla perspektiv för EQT:s tillväxtagenda, i synnerhet med det ökade fokuset på Asien och sammanslagningen med BPEA, säger Jacob Wallenberg, ordförande för valberedningen.

Edith Cooper lämnar

Edith Cooper har alltså avböjt omval efter fyra år i styrelsen.

– Edith är en sann utmanare som har skapat medvetenhet om en rad frågor, däribland mångfald och inkludering. Hon etablerade och utvecklade vårt ersättningsutskott under en tid av snabb tillväxt. Jag är mycket tacksam för Ediths bidrag, särskilt under börsnoteringsprocessen. Hennes enorma erfarenhet och engagemang för styrelsen har varit ovärderligt, säger Conni Jonsson, styrelseordförande i EQT AB.

EQT AB:s årsstämma hålls den 1 juni 2022. Förslaget av Brooks Entwistle som ny styrelseledamot är villkorat av att relevanta myndighetstillstånd erhålls. 

Valberedningen består av Conni Jonsson, styrelseordförande i EQT AB och medlemmar utsedda av de fyra största aktieägarna i EQT AB: Jacob Wallenberg (valberedningens ordförande) utsedd av Investor AB, Harry Klagsbrun, utsedd av Bark Partners AB, Shireesh Vasupalli, utsedd av Lennart Blecher samt Hans Sterte, utsedd av Alecta.


Dela sidan:
Skriv ut: