Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Tidigare CFO på Carnegie blir ny styrelseledamot i Carnegie

Nyheter
Publicerad: 2023-05-17 07:35
Carnegie Investment Bank. Foto: Pressbild

Pia Marions och Gustav Axelson är nya styrelseledamöter i Carnegie Holding AB (Carnegie Group) och Carnegie Investment Bank AB. 

Carnegie meddelar under tisdagen att två nya ledamöter kliver in i styrelsen.

En av dessa är Pia Marions, som har mångårig erfarenhet från att arbete inom finansbranschen och kommer senast från en tjänst som CFO hos Skandia. Under åren 2010-2015 arbetade Pia som CFO på Carnegie.

Startar den 1 september

Anders Johnsson, styrelseordförande Carnegie Group, uppger att han är glad att Pia Marions återvänder till Carnegie som styrelseledamot. Han pekar på att hon ”har gedigen kunskap om företaget, dess kultur och drivkrafter”.

– Pias djupa och relevanta kompetens inom området i kombination med hennes starka personliga egenskaper gör att jag är säker på att hon kommer att vara en stor tillgång för Carnegie och dess styrelse, fortsätter Anders Johnsson

Bland tidigare arbetsgivare återfinns även Folksam, Royal Bank of Scotland, Länsförsäkringar Liv och Finansinspektionen. Hon är även styrelseledamot i Duni Group, Skandiabanken, Skandia Fastigheter och Vitrolife.

Pia Marions kommer att påbörja sitt uppdrag per den 1 september då hon lämnar sin nuvarande roll som CFO på Skandia.

Altor-chef tar plats i styrelsen

Den andre nya styrelseledamoten är Gustav Axelson, Director på Altor, som kommer att ersätta Klas Johansson, partner på Altor, i Carnegies styrelse. Gustav Axelson är för närvarande styrelseledamot i Rillion, QNTM Group samt suppleant i ARCs styrelse och har tidigare erfarenhet från McKinsey & Company.

Från den 1 september 2023 består därmed styrelsen för Carnegie Group av styrelseordförande Anders Johnsson samt styrelseledamöterna Harald Mix, Pia Marions, Ingrid Bojner, Andreas Rosenlew och Gustav Axelson.


Dela sidan:
Skriv ut: