Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

TF Banks vd lämnar efter 15 år – ny vd rekryteras från Swedbank

Nyheter
Publicerad: 2023-01-12 07:19

Efter 15 år lämnar Mattias Carlsson vd-rollen på TF Bank under 2023. Styrelsen har utsett Joakim Jansson till ny vd som närmast kommer från Swedbank.

Efter 15 år som vd lämnar Mattias Carlsson sin roll som VD under 2023. Styrelsen har utsett Joakim Jansson till ny vd med tillträde senast under augusti 2023.

Joakim Jansson kommer närmast från Swedbank AB, där han varit chef för koncernens verksamhet inom betalningar, lån och kort. Han har mer än 15 års erfarenhet från olika roller dels på Swedbank, dels på Handelsbanken, där han bland annat varit CIO och chef för den internationella bankverksamheten och försäkringsrörelsen samt affärsstödet inom investment banking, kapitalförvaltning och corporate banking. Joakim Jansson har även erfarenhet från Premiepensionsmyndigheten och Finansdepartementet.

Mattias Carlsson kommer att kvarstå i bolaget som Senior Business Advisor.

Ordförande kommenterar

John Brehmer, TF Banks styrelseordförande kommenterar:

– Jag är mycket glad över rekryteringen av Joakim som Mattias efterträdare. Joakim tillför omfattande och bred erfarenhet från bankverksamhet. Hans expertis och ledarskapsförmåga kommer att bidra till TF Banks framtida utveckling.

Vd och kommande vd kommenterar

Mattias Carlsson, VD för TF Bank kommenterar:

– Jag är väldigt stolt över TF Banks tillväxtresa. Det har varit ett nöje att leda ett bolag med så mycket potential och att få arbeta med ett fantastiskt team som möjliggjort TF Banks framgångar under åren. Det känns nu tryggt att snart få lämna över stafettpinnen till Joakim, som kommer in med bred erfarenhet och nya ögon på hur vi ytterligare kan stärka TF Banks position framöver. Jag är också glad över att därefter kunna övergå i en roll som Senior Business Advisor.

Joakim Jansson, tillträdande VD i TF Bank kommenterar:

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att träda in i rollen som VD för TF Bank. Bolaget verkar i en spännande del av banksektorn och har levererat kontinuerligt goda resultat och solid tillväxt under många år. Min bakgrund och erfarenhet gör att jag kommer att kunna bidra till TF Banks fortsatta expansion och framgång. Jag ser fram emot att börja arbeta med TF Banks ledningsgrupp och medarbetare – vi kommer skapa fantastiska resultat tillsammans.


Dela sidan:
Skriv ut: