Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Telenor säljer Myanmar-verksamhet för 900 miljoner kronor

Nyheter
Publicerad: 2021-07-08 08:26

Den norska teleoperatören Telenor har sålt sin verksamhet i Myanmar till M1 Group för 105 miljoner dollar, motsvarande cirka 900 miljoner kronor.

Den norska teleoperatören Telenor (har sålt sin verksamhet i Myanmar till det libanesiska värdepappersföretaget M1 Group för 105 miljoner dollar, motsvarande cirka 900 miljoner kronor. Det meddelar Telenor under torsdagen och meddelar på så sätt även sin reträtt från ett land som gick in i kaos efter en militärkupp i februari.

– Ytterligare försämring av situationen och den senaste utvecklingen i Myanmar utgör grunden för beslutet att avyttra företaget, säger Telenor i ett uttalande.

En av de största utländska investerarna i landet

Telenor, som är en av de största utländska investerarna i Myanmar, var ett av få västerländska företag som satsade på det sydostasiatiska landet efter att det kom ut ur militärdiktaturen för ett decennium sedan.

Telenor meddelade den 4 maj att det skrivit ned värdet för Telenor Myanmar och bokade en förlust på 6,5 miljarder norska kronor, motsvarande cirka 6,4 miljarder kronor, efter att ha sett sin verksamhet kraftigt begränsad efter militärkupen den 1 februari.

– Situationen i Myanmar har under de senaste månaderna blivit alltmer utmanande för Telenor av människors säkerhets-, reglerings- och efterlevnadsskäl, säger Sigve Brekke.


Dela sidan:
Skriv ut: