Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Telefonbolag stäms av konsumentombudsmannen

Nyheter
Publicerad: 2019-09-20 11:39
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Över 900 personer har kontaktat Konsumentverket efter att ha blivit uppringda av säljare som utlovar lägre månadskostnader, men som sedan skickar en stor faktura.
Nu stämmer Konsumentombudsmannen (KO) företaget Mobilegroup/Telefonihuset och personen bakom företaget.

– Det här är väldigt fult gjort. KO ser mycket allvarligt på de här affärsmetoderna som vi anser präglas av hänsynslöshet mot konsumenterna och utpräglad nonchalans mot gällande regler. Därför vill vi att domstolen utfärdar ett omedelbart förbud för både företaget och personen bakom företaget, säger Ida Nyström, processråd vid KO.

På en kort tid har över 900 personer kontaktat Konsumentverket med klagomål mot bolaget Mobilegroup, senare Telefonihuset.

Uppger sig komma från befintlig operatör

Enligt KO uppger i stort sett alla som drabbats att de blivit uppringda av en säljare som utgett sig för att ringa från konsumentens befintliga operatör, ofta Tre, som lovar sänkta månadskostnader gratis produkter.

Sedan har ett paket med teknikprylar kommit – men också en ”kraftigt tilltagen faktura”på mellan 10 000 och 25 000 kronor.

Marknadsstörningsavgift på 2,4 miljoner kronor

Nu stämmer KO företaget Mobilegroup/Telefonihuset och yrkar att domstolen dömer ut en marknadsstörningsavgift på 2,4 miljoner kronor.

Enligt KO stäms även personen som står bakom företaget. Anledningen att det finns en risk för att personen annars fortsätter verksamheten under nya företagsnamn.

Tre har också polisanmält Mobilegroup/Telefonihuset.


Dela sidan:
Skriv ut:

Paulina Sten
red@dagensjuridik.se