Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Tele2 och Nokia partners för utbyggnad av 5G-corenät

Nyheter
Publicerad: 2021-01-11 08:39
Tele2 huvudkontor i Kista. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Tele2 har valt Nokia som leverantörspartner för bolagets 5G-corenät i Sverige och Baltikum.

Tele2 har valt Nokia som leverantörspartner för bolagets 5G-corenät. Enligt Tele2 kommer Nokias molnbaserade infrastruktur och mobilapplikationer möjliggöra den fulla potentialen i 5G för Tele2s kunder framöver.

”Det innebär bättre uppkoppling för både röst- och dataöverföring, samt framtidens företagstjänster som network slicing och edge computing”, skriver Tele2 i pressmeddelandet.

Inleds under 2021

Utbyggnaden av Tele2s nya 5G-corenät förväntas inledas under 2021 och kommer att pågå under flera år.

– Vi sökte en partner som framgångsrikt och effektivt kan hantera utbyggnaden av vårt 5G-corenät på ett driftsäkert sätt och Nokia erbjöd just det. Med deras mångåriga erfarenhet kan de tryggt hantera integreringen, vilket innebär att Tele2s team kan fokusera på att möjliggöra nya tjänster för våra kunder samtidigt som vi upprätthåller Sveriges smartaste och mest pålitligaste nät, säger Thomas Helbo, EVP Technology, Tele2. 

– Vi stolta att kunna utöka vårt långa samarbete med Tele2 samtidigt som vi nu går in i 5G-eran. Vår relation sträcker sig tillbaka till utbyggnaden av mobilnäten på 1990-talet och vi ser fram emot att samarbeta med Tele2 för att leverera framtidens digitala tjänster och möjliggöra bättre och tryggare uppkoppling, säger Raghav Sahgal, President of Nokia Cloud and Network Services. 

Mer än 30 städer

Tidigare i år lanserade Tele2 Sveriges första 5G-nät, som nu har byggts ut i mer än trettio städer. Tele2 var även först att lansera 5G i Lettland, skriver bolaget.


Dela sidan:
Skriv ut: