Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Extrautdelningar hos Tele2, Nyfosa och Industrivärden

Nyheter
Publicerad: 2021-04-22 07:50
Svenska sedlar i olika valörer. Fotograf: Kronofogden

Tele2s styrelse föreslår en extrautdelning om 3 kronor per aktie. Samtidigt har Nyfosa och Industrivärden beslutat om extrautdelningar om 3 kronor respektive 2 kronor per aktie.

Återhämtningen efter det första året med pandemin börjar märkas av – framförallt vid börsbolagens årsstämmor som visserligen sker digitalt men optimismen återvänder. Nu meddelar flera av börsbolagen att det är läge för utdelningar men även extrautdelningar till aktieägarna.

Distribuera kapital till aktieägarna

Tre av bolagen är Tele2, Nyfosa och Industrivärden.

”Tele2s starka balansräkning och motståndskraftiga affärsmodell fortsätter generera starkt kassaflöde trots att pandemin kvarstår. I linje med Tele2s finanspolicy, som syftar till att bibehålla skuldsättningsmålet genom att distribuera kapital till aktieägarna, föreslår Tele2s styrelse en extrautdelning om 3,00 kronor per aktie (totalt omkring 2,1 miljarder kronor)”, framgår det av ett pressmeddelande. 

Om extrautdelningen godkänns så förväntas den betalas ut under juli 2021. 

Nyfosa och Industrivärden

Även fastighetsbolaget Nyfosa beslutade i går under årsstämman om en extrautdelning om 1 krona per aktie vid sidan om en ordinarie utdelning till aktieägarna fram till nästkommande årsstämma om totalt 3 kronor per aktie med utbetalning kvartalsvis om 0,75 kronor per aktie.

Även Fredrik Lundberg-kontrollerade investmentbolaget Industrivärden höll årsstämma under onsdagen där man kom fram till en extra utdelning om 2 kronor per aktie vid sidan om en ordinarie utdelning om 6,25 kronor per aktie.


Dela sidan:
Skriv ut: