Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Teknikbolag backas av Selin och Tin Fonder på väg till börsen

Nyheter
Publicerad: 2021-05-04 08:17
Tidigare finansminister Anders Borg

Checkin.com, där tidigare finansminister Anders Borg är ordförande, backas av Erik Selin och Tin fonder när bolaget nu siktar mot en börsnotering på Nasdaq First North Growth Market.

Teknikbolaget Checkin.com Group har beslutat att genomföra en nyemission samt notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. 

Erbjudandet omfattar sammanlagt 2 903 226 aktier i Checkin.com  och priset i erbjudandet uppgår till 15,50 kronor per aktie. Detta innebär att erbjudandet uppgår till högst 45 miljoner kronor. 

Värdering om 359 miljoner kronor

Baserat på emissionskursen och befintligt antal aktier före erbjudandets genomförande värderas bolaget till cirka 359 miljoner kronor. 

Aktierna som omfattas av erbjudandet kommer att erbjudas till allmänheten i Sverige och till institutionella investerare i Sverige och internationellt. 

TIN Fonder, Knutsson Holdings, Norron Select och Erik Selin genom ES Aktiehandel AB har åtagit sig att, förutsatt vissa villkor, förvärva aktier i erbjudandet för sammanlagt 27 miljoner kronor, motsvarande 60 procent av aktierna i erbjudandet.

Bolaget har för avsikt att använda nettolikviden för att investera i sälj och marknad, geografisk expansion samt produktutveckling för att stödja Bolagets fortsatta tillväxt i enlighet med Bolagets tillväxtstrategi samt stärka Bolagets finansiella ställning.

Utspädning om 11 procent

Om nyemissionen i erbjudandet fulltecknas motsvarar det en utspädning om cirka elva procent av det totala antalet aktier i bolaget efter erbjudandet. 

Bolaget hade en nettoomsättning på 22,3 miljoner kronor under 2020, vilket var en tillväxt på 79 procent jämfört med året innan. Ebita uppgick till 1,7 miljoner kronor under samma period.

– Vi är ett snabbväxande globalt SaaS-bolag med ambitiösa planer som redan har en lönsam kärnaffär. Med aggressiva tillväxtplaner vill vi nu växla upp vårt bolagsbyggande ytterligare. Redan från början har många av Nordens allra tyngsta investerare trott hårt på det vi gör och valt att stötta oss, och det känns nu grymt bra att kunna erbjuda även allmänheten möjligheten att vara med på vår resa, säger Bolagets VD och medgrundare Kristoffer Cassel.

Erik Penser Bank är finansiell rådgivare och emissionsinstitut i samband med erbjudandet. Bird & Bird Advokat är legal rådgivare till bolaget.


Dela sidan:
Skriv ut: