Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Systembolaget varslar cirka 100 tjänster på huvudkontoret

Nyheter
Publicerad: 2023-01-13 08:07
Foto: Ari Luostarinen / SvD / TT

På Systembolaget genomförs en omorganisering på huvudkontoret under första kvartalet 2023. I samband med förändringarna varslas 100 tjänster på huvudkontoret i Stockholm, enligt ett pressmeddelande.
Cirka 200 miljoner kronor årligen ska användas till nya satsningar.

Under torsdagen meddelar Systembolaget att det ska genomföras en omorganisering på huvudkontoret under första kvartalet 2023. 

”Förändringarna syftar framför allt till att öka fokus på arbetet med digitalisering, hållbarhet och folkhälsaoch rör varken butikerna eller varudepåerna”, framgår det av pressmeddelandet. 

Cirka 100 tjänster ska bort

Vidare skriver Systembolaget att det i samband med förändringarna uppstår ”en övertalighet” på cirka 100 tjänster på huvudkontoret i Stockholm. Enligt årsredovisningen för 2021 fanns det under året totalt 612 anställda på huvudkontoret.

– Vi står stadigt i vårt uppdrag och för att fortsätta möta kundernas krav och förväntningar vill vi säkra att vårt kundmöte är lika bra oavsett var du möter oss. I butik, on-line eller via vår kundtjänst. Vi har bestämt oss för att fortsätta flytta fram positionerna i vårt hållbarhetsarbete och lägga kraft på vårt arbete att bidra till förbättrad folkhälsa i Sverige. Att effektivisera huvudkontoret, både personellt och finansiellt, är nödvändigt för att få loss medel till de fokusområdena, berättar Ann Carlsson Meyer, VD på Systembolaget. 

Arbetet pågått sedan december – medarbetarna informerade

Systembolaget uppger att arbetet med omorganisationen påbörjades på huvudkontoret i slutet av 2022 och har löpande kommunicerats med medarbetarna.

Just nu pågår förhandlingar med fackliga parter och varsel lämnades in till Arbetsförmedlingen idag den 12 januari. Övertaligheten om drygt 100 tjänster rör både chefer och medarbetare på huvudkontoret. Varken Systembolagets butiker eller varudepåer påverkas.   

– Förändringarna beräknas sammantaget årligen frigöra cirka 200 miljoner kronor för de satsningar som Systembolaget nu genomför, berättar Merlin Poljak, Ekonomidirektör på Systembolaget. 
Arbetet med organisationsförändringen leds av den företagsledning som etablerades i början av

Ambitionen är att ha en ny organisation på plats från och med april 2023. 


Dela sidan:
Skriv ut: