Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Swish hjälper privatpersoner att driva in skulder i Corona-tider

Nyheter
Publicerad: 2020-05-13 10:43
Swish lanserar funktionen Förfrågningar för att privatpersoner ska kunna driva in skulder från nära och kära.

Under covid-19-pandemin handlar vi och ställer upp för våra medmänniskor. Swish släpper nu den nya funktionen ”Förfrågningar” för att göra det enklare att få betalt för utlägg man gjort åt nära och kära.

Swish lanserar nu funktionen ”Förfrågningar” för användare att påminna vänner och bekanta om en Swish-betalning. Det kan exempelvis röra sig om utlägg för att man hjälpt någon handla eller betalning för en gemensam present. Detta framgår av ett pressmeddelande.

– Möjligheten att kunna påminna eller be om en betalning har varit efterlängtad av Swish-användarna länge men det känns extra bra att kunna lansera Swish förfrågningar i dessa tider så att man enkelt kan göra sig fri från utlägg, säger Edvind Nygaard, Produktansvarig Swish Privat. 

Signera med Mobilt BankID

En förfrågan skickas med förifyllt belopp och eventuellt meddelande om vad betalningen avser. För den som får en förfrågan är mottagare och belopp redan förifyllt – sedan är det bara för användaren att godkänna förfrågan, kontrollera samt signera betalningen med Mobilt BankID. Har man redan swishat eller betalat på annat sätt är det bara att neka den mottagna förfrågan.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.