Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Swedbank drar in Birgitte Bonnesen avgångsvederlag

Nyheter
Publicerad: 2020-03-23 08:06
Swedbanks tidigare vd och koncernchef Birgitte Bonnesen. Foto: Janerik Henriksson/TT

Swedbanks styrelse har kommit fram till att dra in tidigare vd Birgitte Bonnesen avgångsvederlag.
Swedbank accepterar även FI:s sanktionsbot.

På måndags morgonen kom advokatfirman Clifford Chance med den granskningsrapport som Swedbank beställt med anledning av penningtvättsmisstankarna i de baltiska länderna. Nu tar Swedbank beslutet att häva tidigare vd Birgitte Bonnesens avtal om avgångsvederlag.

Häver avtalet

”Mot bakgrund av vad som kommit fram i de utredningar som genomförts av den svenska och estniska Finansinspektionen, samt av den internationella advokatfirman Clifford Chance, har styrelsen beslutat att ensidigt häva avtalet om avgångsvederlag till bankens tidigare vd Birgitte Bonnesen”, skriver banken i ett pressmeddelande.

Avgångsvederlaget skulle ha börjat betalas ut den 29 mars 2020.  

Inget skadeståndsanspråk

”Styrelsen har också beslutat att inte rikta skadeståndsanspråk mot Birgitte Bonnesen, efter överväganden utifrån en legal bedömning av förutsättningarna för en sådan potentiell process”, skriver banken vidare.  

Swedbanks styrelse har även beslutat att banken accepterar Finansinspektionens beslut om en sanktionsavgift på fyra miljarder kronor. Banken avser därmed att inte att överklaga beslutet. 


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.