Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Sweco förvärvar norska Tag Arkitekter

Nyheter
Publicerad: 2020-10-16 07:58
Åsa Bergman vd för Sweco Foto: Tobias Regell

Sweco har slutit avtal om att förvärva Tag Arkitekter och etablerar därmed en arkitektverksamhet på den norska marknaden.

Sweco har slutit avtal om att förvärva Tag Arkitekter och etablerar därmed en arkitektverksamhet på den norska marknaden. det framgår av ett pressmeddelande.

Tillväxtstrategi

Sweco uppger att förvärvet är del av bolagets tillväxtstrategi att etablera en ”ledande position” på alla hemmamarknader inom samtliga tjänsteområden där företaget är verksamt.

– Jag är mycket glad och stolt över att Tag Arkitekter blir en del av Sweco och att vi nu kan erbjuda våra kunder i Norge fullt integrerade tjänster, säger Åsa Bergman, koncernchef och vd på Sweco.

Samarbeta mellan olika fackområden

Tag Arkitekter med 95 medarbetare är främst verksamma inom arkitektur för fastigheter samt landskapsarkitektur. Bolaget har kontor i Oslo, Bergen och Trondheim. Tag Arkitekter hade haft 2019 en omsättning på 113 miljoner norska kronor.

– Med sin prisbelönta formgivning och sitt starka fokus på stadsutveckling är Tag en idealisk samarbetspartner när Sweco ska etablera en egen arkitektverksamhet i Norge. Vi är glada att Tag nu blir en del av Sweco, säger Grete Aspelund, affärsområdeschef för Sweco Norge.

– Det är bara genom att samarbeta mellan olika fackområden som vi kan skapa framtidens bostäder och bostadsmiljöer. Vi ser fram emot att bli del av ett av världens största kompetenscentra inom hållbar stadsutveckling, säger Lars Eirik Ulseth, vd för Tag Arkitekter.


Dela sidan:
Skriv ut: