Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SVT-drakarna startar investmentbolaget Dragon Invest

Nyheter
Publicerad: 2021-09-14 12:41
Lena Apler, grundare av Collector Bank. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

De fem drakarna i SVT:s Draknästet slår sina påsar ihop och startar ett gemensamt investmentbolag.
– Dragon Invest håller på att födas, säger Lena Apler till EFN.

SVT har dragit igång Draknästet för ytterligare en säsong efter flera års paus. I år är det Jacob de Geer, Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Eriksson som är drakar i programmet.

De som följt programmet har sett hur drakarna vid flera tillfällen är intresserade av att investera i samma företagsidéer som pitchas framför dem. Nu avslöjar Collector-grundaren Lena Apler i ett klipp som EFN lagt ut på Instagram att drakarna gillar varandra ganska bra, att de alla är investeringssugna och att de därför har valt att samarbeta även utanför SVT:s programformat.

– Vi tänker starta ett litet investmentbolag för våra gemensamma investeringar. Dragon Invest håller på att födas, säger Lena Apler till EFN.

Kommer igång snart

Investmentbolaget kommer i gång om bara några dagar uppger hon.

Förutom Lena Aplers bakgrund som grundare av Collector besitter även de övriga drakarna med stor erfarenhet av branschen. Jacob de Geer har grundat Izettle, riskkapitalisten Sara Wimmercranz grundade Footway, serieentreprenören Shervin Razani äger bland annat hotell och har grundat rekryterings- och konsultföretaget Jurek och den förre detta fotbollsdomaren Jonas Eriksson, som driver en gymkedja och padelbanor men även livet miljonär på att sälja ett företag som köper och säljer TV-rättigheter.


Dela sidan:
Skriv ut: