Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Sven-Olof Johansson blir ägare i Oscar Properties efter fastighetsaffär

Nyheter
Publicerad: 2021-04-23 07:54

Efter en fastighetsaffär i Skåne blir Sven-Olof Johansson, via bolag, ägare av cirka 5 procent i Oscar Properties.

Oscar Properties Holdingtecknade under torsdagen avtal om att förvärva fem fastigheter i Skåne av Sven-Olof Johanssons bolag Compactor fastigheter. Fastigheterna har ett underliggande fastighetsvärde på totalt 110 miljoner kronor och transaktionen finansieras genom en apportemission av aktier om 55 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ägare av 5 procent av aktierna

Efter affären kommer Sven-Olof Johansson, via bolag, äga cirka 5 procent i Oscar Properties.

– Vi är mycket glada över få möjligheten att förvärva dessa fem attraktiva fastigheter och samtidigt välkomna Sven-Olof Johansson som ny ägare i bolaget. Denna affär visar styrkan i bolagets nya inriktning där vi kompletterar vår befintliga utvecklingsaffär med ett förvaltningsbestånd, en inriktning som över tid skapar en stark plattform för att fortsätta generera stabila kassaflöden, kommenterar Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Efter offentliggörandet rusade aktien dryga 30 procent på Stockholmsbörsen.

Tillträde under tredje kvartalet

Fastigheterna är belägna i Lund, Ängelholm och Bjuv och bland hyresgästerna finns Coop och ICA. Genomsnittlig avtalslängd för fastigheterna är motsvarande 4,1 år och den totala uthyrbara arean uppgår till 6 900 kvadratmeter.

Tillträde sker under tredje kvartalet 2021.


Dela sidan:
Skriv ut: