Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Susanna Grufman blir tf generaldirektör för FI

Nyheter
Publicerad: 2022-06-23 07:32
Susanna Grufman, biträdande generaldirektör på Finansinspektionen. Foto: linkedin

Regeringen har beslutat att Susanna Grufman, i dag biträdande generaldirektör, går in som tillförordnad generaldirektör för Finansinspektionen.

Till dess att en ny chef för myndigheten tillträder ska biträdande generaldirektör Susanna Grufman vikariera som generaldirektör och chef från och med 21 november 2022.

– Susanna Grufman är ett bra val som tillförordnad generaldirektör. Med flerårig erfarenhet inom Finansinspektionen, bland annat som verksamhetsområdeschef, är hon en kompetent och erfaren statstjänsteman som kommer att ha ansvaret medan regeringen rekryterar en ny ordinarie generaldirektör, säger finansmarknadsminister Max Elger.

Tidigare positioner på FI

Den 1 februari 2022 blev Susanna Grufman chef för FI:s verksamhetsområde Marknader. Susanna Grufman har arbetat på FI sedan 2016 och är i dag biträdande generaldirektör och chef för verksamhetsområdet Styrning och verksamhetsstöd. Tidigare har hon bland annat arbetat på Riksbanken och värdepapperscentralen Euroclear Sweden.

Erik Thedéen har varit generaldirektör för FI sedan oktober 2015, och kommer att tillträda som ny riksbankschef 1 januari 2023. Processen med att rekrytera en efterträdare till Thedéen har påbörjats.


Dela sidan:
Skriv ut: