Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Fem åtalas för momsbedrägerier ”av synnerligen samhällsfarlig art”

Straffrätt
Publicerad: 2022-10-04 09:53
Åklagare Thomas Hertz Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Fem personer åtalas för momsbedrägerier som av Ekobrottsmyndigheten anses vara av "synnerligen samhällsfarlig art". Enligt åtalet påstås brottsligheten ha medfört felaktiga utbetalningar till de tilltalade och deras bolag om nästan en halv miljard kronor.- Det är en slående iakttagelse att bolag som bara veckor innan ägnat sig åt blygsam verksamhet av helt annan art så snabbt och nästan utan möjlighet till kontroll kan få förtroendet att hantera många hundra miljoner av våra skattepengar, säger åklagaren Thomas Hertz i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.