Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Storebrand krävs på 1,2 miljarder av norska staten

Nyheter
Publicerad: 2021-03-22 08:07
Foto: Therese Jahnson/SvD/ TT

Norska Skatteverket kräver 1,2 miljarder norska kronor i skatt från Storebrand efter avvecklingen av Storebrand Eiendom Holding 2015, enligt Finansavisen.

Under söndagen meddelade den norska finanskoncernen Storebrand, med bland annat tjänstepensionsbolaget SPP i koncernen, att det har fått ett beslut från norska Skattemyndigheten om en upptaxering från inkomståret 2015.

Avveckling av verksamhet

I maj 2019 fick Storebrand ett preliminärt utkast till beslut om att ändra skattebedömningen för 2015 till följd av att Storebrand Livsforsikring 2015 avvecklade Storebrand Eiendom Holding. 

– Vi noterar att vi har fått ett beslut från Skatteförvaltningen som bygger på ungefär samma grund som utkastet till beslut vi fick i maj 2019, vilket var ungefär som förväntat, säger kommunikationsdirektör Margrethe Assev i Storebrand enligt Finansavvisen.

Bestrider upptaxeringen

Upptaxeringen innebär att Storebrand ska betala in 1,2 miljarder norska kronor till Skatteverket. Storebrand, som har talat med flera skatteexperter, har dock även tidigare bestritt detta.


Dela sidan:
Skriv ut: