Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Stor andel matmoppebud körde utan körkort vid kontroll

Nyheter
Publicerad: 2020-10-14 11:38
Foto Bertil Ericson / SCANPIX kod 10000

Vid en riktad kontroll i västra Sverige kunde Polisen konstatera att 18 av 20 mopedbud som levererar hämtmat uppvisade allvarliga brister.
– Det rör sig oftast om olovlig körning, berättar Martin Petersson, trafikpolisen.

Polisen i väst har genomfört kontroller av matbudsleveranser som framförs på moped i centrala Göteborg. Buden har arbetat för två stora företag och Polisen kunde konstatera att en majoritet av förarna,18 av 20 personer, visade sig ha allvarliga brister.

– Det rör sig oftast om olovlig körning. Förarna saknar helt enkelt giltig körkortsbehörighet för att framföra den typ av fordonen som de använder sig av. Många har också varit oförsäkrade, säger Martin Petersson vid trafikpolisen.

Förarna hänvisar till arbetsgivarna

Vid kontrollerna framkom även andra brister hos förarna. Det har handlar om mopeder som körts på cykelbanor samt avsaknad av registreringsskyltar.
De stoppade mopedbuden har i många fall hänvisat till sina arbetsgivare som de påstår har sagt att de inte behöver något körkort.

– När vi har pratat med förarna säger de att arbetsgivaren har sagt att det är okej att köra utan förarbehörighet, säger Martin Petersson.


Dela sidan:
Skriv ut: