Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Stockholms stad och Oscar Properties är överens

Nyheter
Publicerad: 2020-11-19 08:04
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Stockholms stad jagade bostadsutvecklaren Oscar Properties med ljus och lykta för att få betalt för förändringar i bygglovet som rör projektet Primus Park. Nu har parterna kommit överens i domstol om en ny betalningsplan.

Det har pågått en hel del turer i Stockholms tingsrätt mellan Stockholms stad och Oscar Properties. I augusti kom beskedet från domstolen att bostadsutvecklarens stämningsansökan mot staden avvisas. Det handlade om projektet Gasklockan där Oscar Properties krävde 169 miljoner kronor från staden. Nu har parterna ingått en överenskommelse i en annan tvist. Det rör projektet Primus Park.

Obetald fordran

Av överenskommelsen som Dagens Juridik tagit del av framgår det att tvisten rört en obetald avgift till staden för ett bygglov om 154 900 kronor.

Oscar Properties ansökte i mars 2020 om bygglov hos Staden avseende förändrad användning och planlösning av fastigheten Stockholm Primus 1. Tidigare skulle fastigheten bli ett prestigebygge av bostäder, men planerna har ändrats till en skola och ett äldreboende.

Bygglovet meddelades och Stockholms stad tog ut en avgift för förtroendet och fakturerade bostadsutvecklaren. Fakturan förföll till betalning den 12 juni 2020 -men betalades inte.

Inkasso

Staden lämnade fakturan till inkasso, ansökte om betalningsföreläggande samt begärde att ärendet skulle lämnas över till tingsrätt. Med dröjsmålsränta och inkassokostnader, avgift till tingsrätten och ombudsarvode uppgår slutligen skulden till cirka 165 000 kronor.

Enligt överenskommelsen ska Oscar Properties senast den 31 december betala detta belopp.

En skuld betald

Samtidigt pågick en annan tvist mellan parterna om ett belopp om kapitalbelopp 49 500 kronor. Detta betalade bolaget den 12 november och Stockholm stad återkallade målet av den anledningen.

Projektet Primus Park ägs till 70 procent av amerikanska fastighetsinvesteraren Starwood och till 30 procent av Oscar Properties i ett gemensamt bolag. 


Dela sidan:
Skriv ut: