Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Spotify bekräftar neddragningar – sex procent får gå

Nyheter
Publicerad: 2023-01-24 07:26
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Spotifys vd Daniel Ek bekräftar företagets personalneddragningar och organisationsförändringar.

”I en utmanande ekonomisk miljö blir effektiviteten viktigare. I ett försök att öka effektiviteten, kontrollera kostnaderna och påskynda beslutsfattandet har jag beslutat att omstrukturera vår organisation”. Det skriver vd Daniel Ek till sina anställda på Spotify under måndagen.

Han börjar med att presentera ledningsförändringarna men kommer sedan till behovet av att bli effektivare.

”Som en del av detta arbete, och för att få våra kostnader mer i linje, har vi tagit det svåra men nödvändiga beslutet att minska vårt antal anställda”, skriver han.

Han uppger att de berörda anställda kommer under de kommande timmarna få beskedet att de kommer få lämna bolaget.

Det handlar om sex procent av de anställda i hela företaget.

”Mitt fokus ligger nu på att se till att alla anställda behandlas rättvist när de lämnar”, skriver han vidare.

Avgångsvederlag

Det handlar om ett avgångsvederlag där den genomsnittliga anställde får cirka fem månaders avgångsvederlag. All intjänad och oanvänd semester kommer att betalas ut till eventuell avgående anställd. Spotify kommer att även fortsätta att täcka sjukvård för anställda under deras avgångsperiod.

För anställda vars immigrationsstatus är kopplad till deras anställning, arbetar bolaget med varje påverkad individ. Alla anställda kommer att vara berättigade till outplacementtjänster i två månader.

”I nästan alla avseenden uppnådde vi det vi hade för avsikt att göra 2022 och vår övergripande verksamhet fortsätter att prestera bra. Men 2023 markerar ett nytt kapitel. Det är min övertygelse att vi på grund av dessa svåra beslut kommer att vara bättre positionerade för framtiden. Vi har ambitiösa mål och ingenting har förändrats i vårt engagemang för att uppnå dem”, skriver Daniel Ek.


Dela sidan:
Skriv ut: