Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Spiltan redo att noteras på ny marknadsplats

Nyheter
Publicerad: 2021-05-03 07:56

Investment AB Spiltan vill notera sina aktier på PepMarket, en handelsplats för veckovis aktiehandel och ett samarbete mellan Nordic Growth Market (NGM) och Pepins.
Noteringen sker i höst.

Investment AB Spiltan ska notera sina aktier på Pepmarket som är en handelsplats för veckovis handel. Noteringen sker i höst. Spiltanaktien handlas för närvarande på Pepins en gång i månaden.

Långsiktighet

PepMarket är ett nytt segment hos NGM med samma listnings- och informationskrav som NGM SME, dock med handel koncentrerad till en dag i veckan.

– Vi på Spiltan har alltid vågat gå vår egen väg och utmana etablerade strukturer i finansbranschen. Vi var med och grundade Alternativa Listan för snart 20 år sedan, som kom att bli en del av Pepins. Vi har alltid förespråkat regelbunden men inte daglig aktiehandel, då vi anser att det främjar långsiktighet hos aktieägarna. Därför ser vi NGM PepMarket som ett naturligt nästa steg, säger Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan. 

Rättvis handel

Veckovis handel gör det möjligt för alla att hinna ta del av information innan handelsstart och fatta informerade investeringsbeslut. Något som gör aktiehandeln mer rättvis, anser Per H Börjesson.

– Att notera oss på NGM PepMarket blir ett sätt att göra Spiltanaktien mer tillgänglig samtidigt som vi ger fördelar till långsiktiga investerare. Det faktum att robothandel inte existerar på NGM ser jag som en bekräftelse på att modellen med att skapa samma förutsättningar för alla investerare fungerar, säger Per H Börjesson.

Steget till en noterad miljö

– Vi har haft en tydlig strategi för att skapa en handelsplats för våra bolagskunder som är mogna att ta steget till en noterad miljö, säger Philip Scholtzé, tf. vd för Pepins.

– Nu utökar vi vårt smarta ekosystem som är anpassat för hela tillväxtresan tillsammans med NGM. Spiltanaktien har under många år haft en fantastisk utveckling på vår befintliga plattform för onoterade aktier och det ska bli spännande att fortsätta följa Spiltans utveckling, fortsätter han


Dela sidan:
Skriv ut: