Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Söderberg & Partners köper del i Linné Kapitalförvaltning

Nyheter
Publicerad: 2020-02-07 10:19
Gustaf Rentzhog, koncernchef och grundare av Söderberg & Partners. Foto: Söderberg & Partners

Söderberg & Partners förvärvar en andel i Linné Kapitalförvaltning. Samtidigt går tre förvaltare över till Linné Kapitalförvaltning.

Finansrådgivningsföretaget Söderberg & Partners har förvärvat en andel på strax under 10 procent i Linné Kapitalförvaltning, enligt ett pressmeddelande.

Linné Kapitalförvaltning erbjuder kapitalförvaltning och pensionsrådgivning till privatpersoner och entreprenörer. 

– Vi har följt Linné Kapitalförvaltnings utveckling under en längre tid och imponerats av deras förmåga att bygga en framgångsrik verksamhet som präglas av transparent och kundanpassad rådgivning med stor personlig omtanke. Söderberg & Partners delar verkligen denna värdegrund och vi ser fram emot att få vara med och bidra till Linné Kapitalförvaltnings fortsatta utveckling, säger Gustaf Rentzhog, vd Söderberg & Partners.

I och med förvärvet växer Söderberg & Partners ytterligare. Så sent som i december meddelade bolaget att man har förvärvat en minoritetsandel om 49 procent i JRS Asset Management.

”En stark och spännande kraft”

Daniel Eriksson, vd för Linné Kapitalförvaltning, är också väldigt positiv till det nya samarbetet:

– Vi har alltid sett Söderberg & Partners som en stark och spännande kraft inom branschen med mycket driv och framåtanda, det är därför oerhört glädjande och värdefullt att få in deras kompetens och kunnande till oss. Genom vårt samarbete kommer vi att få resurser och hjälp att utveckla Linné Kapitalförvaltning samtidigt som vi kan behålla vår autonomi och vårt oberoende som bolag, säger Daniel Eriksson. 

Tillträder i slutet av Q1

I samband med förvärvet ansluter förvaltarna Magnus Eidvall, Jonas Irnell och Erik Hermansson från Söderberg & Partners Wealth Management till Linné Kapitalförvaltning, där de kommer att förstärka bolagets befintliga förvaltarteam. 

– Genom Magnus, Jonas och Erik får vi tre väldigt kompetenta och skickliga förvaltare med starka track records och lång erfarenhet av att arbeta inom boutique-verksamheter. Vi är övertygade om att våra kunder kommer att uppskatta det värde som dessa tillskott tillför, säger Daniel Eriksson. 

Magnus Eidvall, Jonas Irnell och Erik Hermansson tillträder sina nya tjänster på Linné Kapitalförvaltning i slutet av Q1 2020.


Dela sidan:
Skriv ut: