Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Snabb radikalisering efter ”personliga besvikelser” – så ser det islamistiska terrorhotet mot Sverige ut

Nyheter
Publicerad: 2018-03-13 13:47
Rakhmat Akilov säger själv att han inspirerades av IS inför det terrorattentat på Drottninggatan som har nu står åtalad för. Foto: Pontus Lundhal/TT och bild från polisens förundersökning som Akilov tog på sig själv samma dag som terrorattentatet.

Islamistisk terrorism är det största terrorhotet mot Sverige även i år. Den största faran utgörs av "ensamagerande" terrorister som har radika-liserats snabbt och är besvikna över till exempel motgångar i asyprocessen. Det framgår av den analys som Nationellt centrum för terrorhot-bedömning, NCT, nu har presenterat. 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.