Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SHB utses till Årets affärsbank och Sveriges småföretagsbank

Nyheter
Publicerad: 2022-09-14 07:55
Carina Åkerström, vd Handelsbanken, på huvudkontoret i Stockholm Foto: Adam Wrafter / SvD / TT /

Handelsbanken hamnar i topp när Finansbarometern låter landets företag ranka sina affärsbanker. Trots oroliga tider och ett bantat kontorsnät kniper man förstaplatsen strax före SEB.
Handelsbanken tilldelas i år båda utmärkelserna ”Årets affärsbank” och ”Sveriges småföretagsbank”.

I undersökningen Finansbarometern har analysföretaget Eastbrook låtit beslutsfattare från 1 400 företag betygsätta de banker man anlitar.

I dag presenterar Finansbarometern två utmärkelser. Den ena är ”Årets affärsbank”, som bygger på omdömen från företag med fler än 100 anställda eller mer än 100 miljoner kronor i omsättning. Den andra, ”Sveriges småföretagsbank”, fokuserar på de minsta kunderna och baseras på omdömen från företag med färre än 20 anställda.

Viktigaste faktorerna

Service och bemötande och kvaliteten på e-tjänster är några av de faktorer som anses viktigast när företagen väljer bank.

Av Finansbarometern framgår det att Handelsbanken har i princip samma betyg som ifjol, medan främsta konkurrenten om förstaplatsen, SEB, tappar något. Övriga banker är fortfarande en bit efter tätduon, men Nordea tar ett ordentligt kliv framåt bland de allra minsta företagskunderna.

– Handelsbanken har lyckats väl med att både behålla sitt personliga bemötande gentemot de små och medelstora företagen samtidigt som man förmått utveckla e-tjänster som uppskattas av kunderna, säger Kristian Sundberg, vd för Eastbrook.

Orosmoln

I årets Finansbarometer råder ingen tvekan om att de orosmoln som tornat upp sig runt om oss tas på största allvar av företagen.

– Oron för vad som ska ske i omvärlden och hur det kommer att påverka förutsättningarna för de svenska företagen är påtaglig. Osäkerheten inför framtiden finns tydligt närvarande och det är i ljuset av detta som vi ska närma oss årets mätning, menar Kristian Sundberg från Eastbrook.


Dela sidan:
Skriv ut: