Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SD-nämndeman häktad för grovt vapenbrott

Nyheter
Publicerad: 2020-09-15 14:21
Foto: Pontus Lundahl / TT /

I torsdags kväll greps två män i Stockholmsområdet, misstänkta för grovt vapenbrott.
En av dem är tingsrättsnämndeman för Sverigedemokraterna.
– Vi har hittat de här vapnen, som vi misstänker att de inte har licens eller tillstånd för, säger åklagare Anders Jakobsson vid Särskilda åklagarkammaren.

Åklagaren är än så länge förtegen kring utredningen, som Dagens Nyheter var först att rapportera om. Klart är att två män, nämndemannen och en man i 45-årsåldern, båda greps i torsdags kväll i den bostad där de är folkbokförda, och där också vapnen återfanns.

Häktades

Några timmar senare anhölls de av åklagare och i måndags häktades båda männen på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott – ett brott som enligt åklagaren skett samma dag som männen greps.

Den Sverigedemokratiske nämndemannen driver ett företag i säkerhetsbranschen och har i detta företag tillstånd att handla med vapen.
– Vi misstänker att de inte har tillstånd eller licens för de nu aktuella vapnen, men vi håller på och utreder detta för fullt, säger Anders Jakobsson.
Brotten de häktats för har, säger åklagaren, koppling till företaget.

Flera vapen

Anders Jakobsson vill inte kommentera vilken typ av vapen det rör sig om, eller hur många men talar om dem i plural.
Rör det sig om ett flertal eller ett par vapen?
– Det andra av dina alternativ.

Till Dagens Nyheter säger Sverigedemokraternas pressekreterare Ludvig Grufman att ”Partiet ser allvarligt på de uppgifter som framkommit och har inlett en intern process hos partiets medlemsutskott. Då det handlar om en pågående polisiär utredning inväntar vi i nuläget ytterligare information i ärendet.”


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.