Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Scandic tar till ett nytt grepp i pandemins spår – coworking

Nyheter
Publicerad: 2020-09-08 08:49

Scandic lanserar idag ett nytt coworking-koncept på närmare 270 hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Utgår från ”Stay safe at Scandic” som innebär fysisk distansering genom avståndsmarkeringar i hotellens allmänna ytor.

Hotellbranschen är hårt drabbat av Covid-19 pandemin. Scandic Hotels omsättning rasade med hela 47 procent under mars när pandemin tog fäste i Sverige. Beläggningen på hotellen blir sakta bättre men det är fortfarande lång väg kvar till normala nivåer.

Nu hakat Scandic otels på coworkingtrenden som har vuxit sig allt starkare i Norden till följd av en ökad digital utveckling och behovet för permanenta kontor minskar. Både små och större företag söker en ökad flexibilitet för sina medarbetare, oavsett om det är på arbetsplatsen eller på distans. 

– Allt fler söker moderna kontorslösningar och vi ser en ökad efterfrågan av dynamiska arbetsytor och miljöer närmare hemmet eller på resan. Med våra 270 hotell i sex länder kan vi erbjuda flexibla, inspirerande och kostnadseffektiva arbetsytor oavsett var du befinner dig, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels.

Alternativa kontorslösningar

Scandics coworking-koncept erbjuder enkelhet och tillgänglighet för den som vill arbeta var som helst från något av Scandics närmare 270 platser. Hotellen erbjuder olika arbetsytor beroende på användarens behov – allt från lobbyjobb i loungen till mer lugna arbetsmiljöer. Även privata arbetsytor finns tillgängliga på förfrågan. Erbjudandet finns tillgängligt för drop-in gäster, såväl som för små och stora företag, som för sina anställdas räkning söker alternativa kontorslösningar för effektivt arbete, samarbete och nätverkande. 

– Våra gäster har länge arbetat från våra lobbys, något som uppskattats av många då det är en dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Nu tar vi nästa steg genom att erbjuda alla, tillgång till arbetsplatser i våra hotell vilket inkluderar mer lugna miljöer, möjlighet att enkelt boka mötesrum per timme och tillgång till förfriskningar, avslutar Mathiesen.

Fysisk distansering

För trygga hotellbesök följer alla Scandichotell programmet ”Stay safe at Scandic”. Det innebär fysisk distansering genom avståndsmarkeringar i hotellens allmänna ytor, tillgänglighet till handsprit, uppmaningar till att upprätthålla en god handhygien, utökade städrutiner, kontinuerlig desinficering av allmänna ytor och ett minskat antal platser i lobbys och restauranger.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.