Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SBB förvärvar finsk fastighetsportfölj för 222 miljoner euro

Nyheter
Publicerad: 2020-10-16 07:42
llija Batljan vd för SBB. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) **

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar en portfölj i Finland med i huvudsak äldreboenden och vårdboenden för 222 miljoner euro.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, förvärvar en portfölj i Finland med i huvudsak äldreboenden och vårdboenden för 222 miljoner euro. Transaktionen är den största någonsin i Finland inom vårdsegmentet.

Förvaltningsresultatet ökar

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB:s förvaltningsresultat på 12-månaders rullande basis väntas öka med 136 miljoner kronor.

Fastigheterna är framförallt lokaliserade i södra och västra Finland med 25 procent av fastighetsvärdet i Helsingforsregionen. Äldreboenden utgör 60 procent av portföljen följt av 20 procent särskilda vårdboenden och 20 procent utbildning.

Stärka positionen i Finland

Tillträdet beräknas ske under fjärde kvartalet 2020 och är villkorat av att finska konkurrensverket godkänner affären. Affären finansieras med egna medel.

– Vi fortsätter att förstärka vår position i Finland och i linje med vår strategi att öka antalet äldreboenden i egen förvaltning, kommenterar Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.


Dela sidan:
Skriv ut: