Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SBAB banks vd lämnar omedelbart sin post

Nyheter
Publicerad: 2021-11-08 12:30
Klas Danielsson lämnar sin post med omedelbar verkan.

Klas Danielsson, som varit VD i SBAB Bank sedan 2014, lämnar idag SBAB och ersätts av Mikael Inglander som tillförordnad VD. Det framgår av ett pressmeddelande.

SBAB Bank meddelar på måndagsförmiddagen att dess vd Klas Danielsson, som varit VD i SBAB Bank sedan 2014, lämnar banken med omedelbar verkan.

– Klas Danielsson har med framgång lett bolaget genom en kulturresa och utvecklat SBAB:s varumärke, vilket är något som banken tar med sig in i framtiden. Under de senaste åren har SBAB stärkt marknadspositionen och tagit marknadsandelar. För att i en allt snabbare omvärldsförändring ta SBAB till nästa nivå anser styrelsen att det krävs ett nytt ledarskap, säger Jan Sinclair, styrelseordförande.

Processen att hitta en efterträdare inleds omgående. I väntan på ny VD går Mikael Inglander in som tillförordnad vd. Mikael Inglander har sedan 2014 varit CFO. Denna befattning lämnar han i samband med att han utsetts till tillförordnad VD.

”Till Klas Danielsson utgår avgångsvederlag enligt regeringens riktlinjer för ledande befattningshavare i företag med statligt ägande”, framgår det av pressmeddelandet.


Dela sidan:
Skriv ut: