Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SAS säger upp 560 varslade piloter – möter kritik från facket

Nyheter
Publicerad: 2020-06-26 08:33

Flygbolaget SAS säger nu upp 560 av sina piloter i Sverige, Norge och Danmark. Något som Svensk pilotförening har synpunkter på. 

SAS varslade, i slutet av april, 5 000 anställda, nästan halva sin personalstyrka på grund av att flygbolaget drabbats hårt av coronakrisen. SAS säger nu upp 560 av dessa piloter i Sverige, Norge och Danmark, enligt SVT Nyheter.

Facket har synpunkter

Svensk pilotförening är inte imponerade över hur SAS har hanterat situationen och pekar på att man har valt att gå vidare med uppsägningar innan man tittat på andra alternativ. 

– Vi kan inte se att SAS har visat att man ska minska verksamheten så mycket att det motiverar så många piloters uppsägning, säger Martin Lindgren ordförande i fackförbundet Svensk Pilotförening till SVT Nyheter.

Långa uppsägningstider

Han pekar även på att många av dem som berörs av detta har långa uppsägningstider.

– Hur kan SAS veta hur läget ser ut om ett halvår när dessa piloter lämnar. Vi menar att de tar i ganska rejält, säger Martin Lindgren.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.