Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Säpo: Ny lagstiftning nyckel för att möta ökat säkerhetshot

Nyheter
Publicerad: 2021-12-01 09:21
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Idag träder en rad ändringar i säkerhetsskyddslagen ikraft som ställer ökade krav på de aktörer som utövar verksamhet av stor betydelse för Sveriges säkerhet. Förändringarna har länge eftersträvats av Säkerhetspolisen som uppmärksammat säkerhetsbrister hos verksamhetsutövarna - samtidigt som säkerhetshotet från främmande makt såväl breddats som fördjupats. - Möjligheten att bedriva kvalitativ tillsyn för att säkerställa att säkerheten är på den nivån den behöver vara är något som vi ser som mycket positivt, säger David Hughes, säkerhetsskyddsexpert på Säkerhetspolisen till Dagens Juridik.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.