Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Sandvik förvärvar kanadensiska Icam

Nyheter
Publicerad: 2021-11-26 07:32
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva det kanadensiska mjukvaruleverantören Icam.

Sandvik har tecknat ett avtal om att förvärva det kanadensiska bolaget Icam, en leverantör av innovativa lösningar som översätter CAM-data till optimerad kod för CNC-bearbetning. Icam säljer sina lösningar till bolag inom flyg och försvars-, verkstads- och fordonsindustrin. Bolaget kommer att redovisas i Sandvik Coromant, en division inom affärsområdet Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

− Jag är mycket nöjd med att vi kan välkomna Icam till Sandvik. Vi fortsätter att förvärva mjukvarubolag som möjliggör att vi kan bredda vårt erbjudande och tillhandahålla ännu mer produktiva lösningar inom komponenttillverkningsprocessen. Genom detta förvärv stärker vi vårt erbjudande inom verifiering och optimering liksom värdeerbjudandet till våra kunder i deras värdekedja, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Icam grundades 1971 i Montreal, Kanada, och har 27 medarbetare. År 2020 hade bolaget en försäljning om cirka 30 miljoner kronor med en rörelsemarginal (EBITA) om cirka 25 procent. Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2021 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.


Dela sidan:
Skriv ut: