Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Sandvik förvärvar gruvbolag med omsättning på 2,1 miljarder kronor

Nyheter
Publicerad: 2022-05-09 08:53

Sandvik avser att förvärva den gruvrelaterade verksamheten i Schenck Process Group där man förväntar sig en försäljningen som uppgår till runt 200 miljoner euro.

Sandvik har tecknat avtal om att förvärva den gruvrelaterade verksamheten i Schenck Process Group. SP Mining är en leverantör inom lösningar för sortering, matning och siktmedia för gruvindustrin. Bolaget kommer att rapporteras i Stationary Crushing and Sceening, en division inom affärsområdet Sandvik Rock Processing Solutions (SRP). 

I Australien

De huvudsakliga anläggningarna för produktion samt forskning & utveckling ligger i Australien, med ytterligare produktionsenheter i Sydafrika, Brasilien och Kina. 

Förvärvet ger Sandvik tillgång till ett bredare erbjudande av siktmedia, vilket innebär betydande möjligheter för vår eftermarknadsaffär, framgår det av pressmeddelandet.

SP Mining har cirka 630 anställda. Under 2022 väntas försäljningen uppgå till runt 200 miljoner euro varav 70 procent utgörs av eftermarknad, och med en EBITA-marginal med positiv påverkan på Sandvik Rock Processing Solutions marginal.

Förväntas slutföras under Q4

Påverkan på Sandviks vinst per aktie kommer initialt att vara neutral. 

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2022 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.


Dela sidan:
Skriv ut: