Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Salongägare döms för grovt koppleri och bokföringsbrott

Nyheter
Publicerad: 2021-07-20 11:30
Foto: Dan Hansson/TT

En 40-årig ägare till en massagesalong i Malmö döms till 3 år och 6 månaders fängelse för bland annat grovt koppleri och grovt bokföringsbrott.
Tre personer döms samtidigt för köp av sexuella tjänster och två kvinnor med kopplingar till salongen döms för narkotikabrott.

Det var under hösten förra året som Polisen fick upp ögonen för massagesalongen i centrala Malmö. Bakgrunden var att en organisation som verkar mot prostitution kommit i kontakt med en kvinna som sade sig ha sålt sex på salongen. Polisen inledde omedelbart spaning, hemlig avlyssning och hemlig dataavläsning av salongens telefonnummer.
Genom avlyssningen kunde man höra hur mannen, som ägde salongen, och kvinnor som arbetat där pratade om försäljning av sexuella tjänster.

Från telefonavlyssningen finns flera samtal där mannen och kvinnor som arbetat i salongen öppet pratar om sexuella tjänster som sålts. Under en dryg vecka kontrollerade Polisen dessutom salongens sopor, där man hittade använda papperslakan, kondomförpackningar, använda kondomer, toalettpapperstussar och handskrivna lappar med olika summor.

Den 40-årige salongägaren, som nekat till samtliga anklagelser, kom sedan att åtalas för grovt koppleri, grovt bokföringsbrott, olaga hot och två fall av narkotikabrott. Två kvinnor med kopplingar till salongen åtalades också för narkotikabrott och tre personer kom att åtalas för köp av sexuell tjänst.

Spermafläckar på samtliga madrasser

Malmö tingsrätt konstaterar i domen att flertalet målsäganden berättat om att de sålt sex i anslutning till utförd massage på salongen. Tingsrätten skriver i domen att deras berättelser varit ”detaljerade och trovärdiga” och inte till någon del framstått som överdrivna. De har också kunnat förklara betydelsen av de summor som funnits uppskriva på små papperslappar som Polisen hittat – att detta varit betalningar för de sexuella tjänsterna. Protokollet från brottsplatsundersökningen visar dessutom att det fanns spermafläckar på samtliga madrasser i de tre behandlingsrummen och en mängd oanvända kondomer.

Tingsrätten anser det styrkt att det sålts sexuella tjänster på salongen samt att det är ställt utom tvivel att den 40-årige salongägaren haft kännedom om den verksamheten.

Vidare slår tingsrätten fast att salongens bokföring för ett av verksamhetsåren haft allvarliga brister – samt att det saknas bokföring för övrig verksamhetstid. Domstolen anser det dessutom styrkt att mannen hotat en av de anställda kvinnorna samt förvarat, och överlåtit, narkotika till en annan anställd.

Får 3 år och 6 månaders fängelse

Sammantaget döms mannen till 3 år och 6 månaders fängelse för grovt koppleri, grovt bokföringsbrott, olaga hot och narkotikabrott.
Två kvinnor döms parallellt för narkotikabrott, respektive ringa narkotikabrott, och tre personer döms för köp av sexuell tjänst till dagsböter.

Mannen döms dessutom att betala 1 200 000 kronor till staten för det ekonomiska utbyte han haft av sina brott.


Dela sidan:
Skriv ut: