Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Rollerna slås ihop – Christian Levin ska leda både Traton och Scania

Nyheter
Publicerad: 2021-09-30 08:01

Vd-rollerna i Traton Group och Scania slås samman. Från 1 oktober kommer Christian Levin ha rollen som vd och koncernchef för Scania – och för Traton Group.  

Från 1 oktober kommer Scanias vd och koncernchef Christian Levin även få rollen som vd och koncernchef för Traton Group.

Tratons vd Matthias Gründler och CFO Christian Schulz kommer att lämna bolaget 30 September, 2021. Annette Danielski, chef för Corporate Finance på Traton blir ny CFO.

– Det är en ära att utses till vd för Traton samtidigt som jag fortsätter som vd för Scania. När jag blickar framåt kommer fokus att vara på att transformera verksamheten i nya teknikområden och nya geografier, samtidigt som vi drar nytta av synergier genom modularisering och skalbarhet, säger Christian Levin, tillträdande vd, Traton Group och vd och koncernchef, Scania.

Utvecklingen av Traton

Levin fortsätter: 

– Utvecklingen av Traton Group fortsätter och bygger på den strategi som nuvarande ledningsgrupp har satt och där vi nu lägger in en ny växel. Strategin inkluderar ett starkare fokus på hållbarhet, inte minst genom e-mobility, digitalisering och uppkoppling; fortsatt integration av Navistar och tillväxt på den nordamerikanska marknaden, samt fortsatta investeringar i Kina de kommande åren. Denna förändring kommer att bestå av flera steg över tid och innan årets slut kommer en plan att presenteras. 

Drivit igenom Global Champion-strategin

Hans Dieter Pötsch, Styrelseordförande, Traton:

– Jag vill uttryckligen tacka Matthias Gründler och Christian Schulz å hela styrelsens vägnar för deras arbete och den framgång de åstadkommit för koncernen. Båda har drivit igenom Global Champion-strategin och därigenom nått stora milstolpar för Traton Group på en kort tid.


Dela sidan:
Skriv ut: