Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Rizzo Group säljer dotterbolag till Foppa

Nyheter
Publicerad: 2022-05-13 07:31
Peter Forsberg. Foto: Erik Simander / TT /

Rizzo Group säljer samtliga aktier i det helägda detaljhandelsbolaget Rizzo International till Kent och Peter ”Foppa” Forsbergs bolag Forspro AB.

Rizzo Group säljer samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Rizzo International till det nystartade Goldcup 30644 AB, som ägs av Kent och Peter ”Foppa” Forsbergs bolag Forspro AB.

”Styrelsen i Rizzo Group har följaktligen tagit beslutet att avyttra Rizzo International till Köparen, vars moderbolag har mångårig erfarenhet av att driva sko- och konfektionsförsäljning”, framgår det av pressmeddelandet.

Köpeskilling

Rizzo International är Rizzo Groups helägda dotterbolag och bedriver verksamhet inom detaljhandel av skor och accessoarer genom en butik på Nybrogatan i Stockholm samt två vardera avdelningar på NK Stockholm och NK Göteborg.

Köpeskillingen uppgår till 47 miljoner kronor, varav 25 miljoner kronor erläggs kontant och totalt 22 miljoner kronor genom utgivande av skuldebrev.

Styrelseledamöter avgår

I och med tillträdet kommer samtliga befintliga styrelsemedlemmar i Rizzo International att avgå från sina respektive positioner.

I och med transaktionen kommer Rizzo Group fokusera verksamheten på försäljning av väskor och accessoarer, vilket enligt styrelsen i Rizzo Group förväntas minska bolagets kostnader med cirka 35 miljoner kronor på årsbasis.


Dela sidan:
Skriv ut: