Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Riktad insats mot sexuell exploatering av barn gav resultat

Nyheter
Publicerad: 2019-07-10 10:38
Foto: Bertil Ericson / TT

I slutet av juni deltog den svenska polisen i en internationell insats mot exploatering mot barn. Resultatet av insatsen blev, bland annat, tolv inledda förundersökningar om sexualbrott mot barn och ett stort antal identifierade brottsoffer.

– Erfarna poliser har berättat att de kommer att minnas insatsen som en av de mest meningsfulla veckorna under sina år inom yrket, säger Emil Eisersjö, sektionschef vid Nationella operativa avdelningen (Noa).

”Sugardejting vanligaste plattformen”

Enligt Emil Eisersjö är så kallad sugardejting, där någon erbjuder sällskap mot betalning, den plattform där flest unga begår sin prostitutionsdebut.

– Sugardejting är den absolut vanligaste plattformen där barn gör sin prostitutionsdebut. Det är också tydligt att sugardejtingplattformar utöver sexköp genererar en mängd annan sexualbrottslighet riktad mot barn, fortsätter Emil Eisersjö.

Han menar dessutom att efterfrågan på minderåriga som säljer sex är stor i Sverige.

– Efter samtal med de minderåriga som sålt sex så bedöms efterfrågan på minderåriga i Sverige som mycket stor. Svenska minderåriga bedöms även vara potentiella människohandelsoffer. De berättar om män som vill ”hjälpa” dem och de blir också uppmanade att hitta och rekrytera kompisar som också vill sälja sex.


Dela sidan:
Skriv ut: