Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Rekrytering avbröts efter graviditetsbesked – nu stämmer DO arbetsgivaren

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2019-05-23 10:36
Foto: Jessica Gow/TT

Diskrimineringsombudsmannen (DO) stämmer en ideell organisation för att ha avbrutit en rekrytering med anledning av att sökanden var gravid. Enligt DO har organisationen gjort sig skyldig till diskriminering som har samband med kön. 

 

– Det här är ett missgynnande som har en klar koppling till graviditet, och det är därför fråga om könsdiskriminering. När gravida kvinnor missgynnas handlar det ofta om att arbetsgivaren utgår från att de ska vara föräldralediga, säger Julia DeMarinis Giddings, processförare på DO.

VD:n drog tillbaka anställningserbjudandet
Bakgrunden till fallet var en händelse där en kvinna blivit erbjuden en anställning på en ideell organisation knuten till ett europeiskt samarbetsprojekt med verksamhet inom utveckling av hälso- och sjukvård.

Vid händelsen hade organisationen genomfört intervjuer med samtliga kandidater och erbjudit kvinnan tjänsten.

När kvinnan svarade att hon var intresserad av tjänsten och framställde sitt löneanspråk berättade hon även att hon var gravid. Enligt DO förklarade hon även att hon var villig att hitta lösningar, exempelvis som att arbeta deltid under föräldraledigheten.

Men när organisationens VD fick kännedom om att den sökande kvinnan var gravid drogs hennes anställningserbjudande tillbaka. Enligt organisationen var orsaken kvinnans löneanspråk, samt att man behövde någon som kunde arbeta heltid.

DO stämmer organisationen
Enligt DO var den aktuella tjänsten en tidsbegränsad anställning på ett år med möjlighet till förlängning. I annonsen för platsen nämndes också att deltidsarbete kunde komma ifråga under specifika omständigheter.

Motsatt till organisationen anser DO att det finns bevisning för att kvinnans graviditet var det avgörande för återkallandet av anställningserbjudandet.

Därför stämmer nu DO organisationen och yrkar 70 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.


Dela sidan:
Skriv ut:

Paulina Stén
paulina.sten@blendow.se