Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Region förlikas med DO – i fallet om påstådd ”kulturell svimning”

Nyheter
Publicerad: 2022-04-11 14:08

Ambulanspersonalen diskriminerade en man som drabbats av hjärnblödning och bedömde honom delvis utifrån sin etniska etnicitet, det konstaterade Göteborgs tingsrätt och slog fast att regionen skulle betala 80 000 kronor till mannens dödsbo. Domen överklagades av DO som ville se en högre diskrimineringsersättning, men nu står det klart att regionen gått med på en förlikning och kommer att betala hela det yrkade beloppet på 300 000 kronor. Det innebär också att DO drar tillbaka sitt överklagande, meddelar myndigheten i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.