Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regeringen utnämner Karolina Ekholm till ny riksgäldsdirektör

Nyheter
Publicerad: 2021-11-04 07:27
Karolina Ekholm Foto: Stockholms Universitet

Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi, utnämns till ny riksgäldsdirektör och chef för Riksgäldskontoret.

Regeringen har idag utnämnt Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi och före detta vice riksbankschef, till ny riksgäldsdirektör och chef för Riksgäldskontoret. Hon tillträder sin tjänst den 1 februari 2022.

– Jag är glad att vi nu kan utse Karolina Ekholm till ny riksgäldsdirektör. Hon är en erfaren ekonom som har djupa kunskaper inom Riksgäldens område samt har de ledarskapsförmågor som behövs för uppdraget. Karolina blir också den mer än 200 år gamla myndighetens första kvinnliga chef, säger finansmarknadsminister Åsa Lindhagen.  

Bred erfarenhet

Karolina Ekholm har en bred erfarenhet inom makroekonomi och finansiell ekonomi. Vid sidan av sin nuvarande roll som professor i nationalekonomi vid Stockholms universitet, och före detta vice riksbankschef, har hon också varit statssekreterare på finansdepartementet med ansvar för ekonomisk analys och internationellt ekonomiskt samarbete.

– Jag ser verkligen fram emot att leda en myndighet med ett så viktigt uppdrag för samhällsekonomin. Det ska också bli roligt att arbeta i en verksamhet som får en allt större roll i den gröna omställningen, säger Karolina Ekholm.


Dela sidan:
Skriv ut: