Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regeringen ska se över stödet för korttidsarbete

Nyheter
Publicerad: 2021-09-23 09:01
Näringsminister Ibrahim Baylan (S) Foto: Stina Stjernkvist /TT

Regeringen ska genom en kommitté utvärdera och se över korttidsstödet, enligt Dagen Nyheter. Fusk och missbruk ska hittas genom översynen, enligt näringsminister Ibrahim Baylan (S).

Sedan våren 2020 har Tillväxtverket betalat ut över 40 miljarder kronor i stöd för korttidsarbete. Samtidigt som stödet har varit en räddning för många, har insatsen också fått en del kritik.

Utvärdering

Regeringen tillsätter nu en kommitté som ska göra en översyn av stödet. Uppdraget går ut på att utvärdera vilken effekt stödet har haft för att mildra pandemins effekter på jobb, företag och ekonomin i Sverige, enligt Dagens Nyheter.

Kommittén ska också, enligt DN, se över regelverket och utvärdera om stödet kan bli mer effektivt med enklare regler, och i vilken mån stödet kan ha missbrukats.

En ändring i reglerna

Samtidigt föreslås redan nu en ändring i reglerna om avstämning. Företag som beviljats stöd men missat sin avstämning ska få en ny chans att komma in med avstämningen innan de blir återbetalningsskyldiga, föreslår regeringen i en proposition som lämnades till riksdagen på onsdagen, enligt DN.

Senast den 31 maj ska den första delen i översynen som går ut på att utvärdera stödets effekt redovisas. Resten av uppdraget pågår till november 2022.


Dela sidan:
Skriv ut: