Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regeringen lovar åtgärdsprogram mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter
Publicerad: 2022-11-25 12:48
Justitieminister Gunnar Strömmer (M) och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L) Foto: Tim Aro/ TT

Regeringen ska påbörja arbetet med att ta fram ett nyt åtgärdsprogram för att ”förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor”.
Ett program som ska gälla 2024-2026.
Det meddelade justitieminister Gunnar Strömmer (M) och jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) under en pressträff på fredagsmorgonen.

Enligt regeringen ska åtgärdsprogrammet komplettera den tioåriga nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Programmet ska innehålla ”konkreta åtgärder” och gälla för perioden 2024-2026.

– För att säkerställa ett samordnat, långsiktigt och effektivt arbete för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor påbörjar nu regeringen arbetet med ett nytt åtgärdsprogram som ska gälla 2024–2026, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L) i ett pressmeddelande. 

Regeringen ska också ta fram en ny nationell strategi i för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor och uppger att man i framtagandet av denna ska involvera såväl berörda myndigheter som civilsamhället och akademin.


Dela sidan:
Skriv ut: