Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

RÅ kräver ny prövning i HD av livstid för mord – ”HD:s tolkning tämligen okänd sedan tidigare”

Nyheter
Publicerad: 2016-03-08 13:49
Riksåklagaren Anders Perklev kräver ändring av HD. Justitierådet och HD:s tillträdande chef Stefan Lindskog var en av de domare som gick emot riksåklagaren i det tidigare målet. Foto: Jonas Esktrömer/TT och Veckans Juridik

Högsta domstolens tolkning av legalitetsprincipen "torde vara tämligen okänd sedan tidigare". Det anser riksåklagaren Anders Perklev som i ett ytt-rande är starkt kritisk mot hur HD underkände den nya lagstiftningen om straff för mord. RÅ begär nu att HD tar upp ett nytt mordfall och att detta ska avgöras i så kallat plenum - det vill säga att samt-liga 16 justitieråd deltar. 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.