Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Pulverhot” mot ministrar ska bedömas som grova – idag skärpte hovrätten straffet för 43-årig bombman

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2019-02-11 13:56
Försvarsminister Peter Hultqvist och justitieminister Morgan Johansson är två av de personer som har hotats av mannen. Foto: FUP

Mannen dömdes i tingsrätten till sju års fängelse för mordförsök och olaga hot för att ha skickat en brevbomb till ett brittiskt företag samt dödshot och kuvert med pulver till en rad kändisar och toppolitiker - bland annat justitieminister Morgan Johansson och försvarsminister Peter Hultqvist. Idag kom beskedet att Svea hovrätt väljer att bedöma de olaga hoten som grova och därmed skärper straffet till åtta års fängelse. 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.