Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

RÅ vill att männen bakom ”HP-hjälpen” ska dömas för bokföringsbrott

Processrätt
Publicerad: 2021-12-29 11:47
Foto: Henrik Montgomery / TT

Riksåklagaren överklagar delar av Göta hovrätts dom i målet gällande fusk på högskoleprovet. Hovrätten dömde endast en av de tre huvudmännen för grovt bokföringsbrott - men riksåklagaren anser att det finns förutsättningar att döma samtliga tre som gärningsmän. "Det vore närmast stötande om en oregistrerad och ljusskygg näringsverksamhet skulle komma att behandlas mer fördelaktigt än till exempel ett aktiebolag vid underlåtenhet att bokföra verksamhetens affärshändelser", skriver riksåklagaren i sitt överklagande till Högsta domstolen.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.